TOUGHGUARD – zaštitni premaz koji traje

Vjerojatno vam je poznato da se na automobile nanosi tzv. coating kako bi se produžio vijek trajanja laka i kako bi se stvorio zaštitni film koji sprječava oštećenja od kamenčića, vremena, pijeska, prašine i sl.

U suštini, taj zaštitni premaz djeluje tako da se prilikom nanošenja povezuje s površinom na koju je nanesen, suši se i stvara tvrdi i trajni sloj.

Osim automobila, jeste li znali da se zaštitni premaz nanosi i avione, plovila, kamione ili kampere? Ako niste, nastavite čitati i upoznajte TOUGHGUARD!

TOUGHGUARD – SINONIM ZA ZAŠTITU

TOUGHGUARD je američki proizvođač visokokvalitetnih zaštitnih premaza. Prisutni su u zrakoplovnoj, nautičkoj, automobilskoj, željezničkoj i transportnoj industriji gdje svojim proizvodima već više od 30 godina osiguravaju zaštitu.

Najistaknutiji su u zračnoj, nautičkoj i auto industriji, što potvrđuje i podatak da su jedini proizvođač zaštitnih premaza koji je certificiran od strane najvećih zrakoplovnih kompanija, poput Boeinga, Airbusa i Dassaulta.

ZAŠTO SE PRIMJENJUJU TOUGHGUARD PREMAZI?

Za razliku od uobičajene zaštite poliranjem i upotrebom voskova ili polir pasti koje se brzo ispiru, TOUGHGUARD proizvodi  se stapaju sa podlogom te je čine čvrstom, glatkom i sjajnom. Premaz ne sadrži teflon ili silicij, već je mješavina 17 prirodnih minerala i anorganskih poliuretana koji se stapaju s bojom i stvaraju čvrst i sjajan film koji je štiti.

Karakteristike proizvoda: 

  1. štiti sjaj i postojanost boje vozila tako da neutralizira štetno djelovanje UV zračenja koje dovodi do oksidacije boje
  2. premaz je izrazito hidrofoban. Odbija vodu te sprječava nakupljanje prljavštine. Omogućava lagano čišćenje uz minimalnu potrošnju vode i kemikalija.
  3. nanošenje je jednostavno. Ne zahtijeva posebne pripreme, temperaturu, vlažnost zraka kao ni korištenje specijalnih alata ili prethodnu obuku.

Da bi dokazao efikasnost svojih proizvoda, posebice u zrakoplovnoj industriji, TOUGHGUARD je  u suradnji sa NIAR (National Institute of Aviation Research) i kompanijom Dassault napravio testiranje kojime su htjeli dokazati razinu zaštite i trajnost premaza.

Cilj je bio izmjeriti otpornost premaza na klimatske utjecaje i UV zračenje koji su neminovno prisutni u zrakoplovnoj industriji, a koji negativno utječu na zrakoplove.

Test je napravljen na način da je dio trupa zrakoplova bio izložen XENON testnoj komori, gdje se simuliraju utjecaj sunčeve svjetlosti i drugih vanjskih vremenskih čimbenika na materijale. Ove komore koriste ksenonske lučne žarulje koje emitiraju cijeli spektar svjetlosti, uključujući UV, vidljivo i infracrveno zračenje, u trajanju od 2000 sati.

Rezultat je bio toliko dobar da je kompanija Dassault uvrstila TOUGHGUARD u svoj službeni priručnik za održavanje.

Sada kada smo vam približili TOUGHGUARD, upoznajte proizvode!

TOUGHGUARD – VRHUNSKA ZAŠTITA NADOHVAT RUKE

Na području Hrvatske TOUGHGUARD je dostupan preko službenih distributera, o čemu možete više doznati na linku https://toughguard.com/europe/

Jedni od distributera su i PENA AUTOKOZMETIKA, koji je ujedno i licencni proizvođač TOUGHGUARD i SPEEDGUARD premaza za europsko tržište, te Sjajno.hr, u čijoj ponudi možete pronaći sljedeće TOUGHGUARD premaze:

1. SpeedGuard 6M 500 ml – premaz pruža dugotrajnu (6 mjeseci) hidrofobnu zaštitu koja odbija vodu, prljavštinu i onečišćenja te pruža UV zaštitu površine.

 Karakteristike proizvoda:

  1. sprječava koroziju
  2. UV zaštita
  3. sprječava oksidaciju površine
  4. odbija prljavštinu i vodu – ekstremna hidrofobna svojstva
  5. može se nanositi na boje, staklo, plastiku i gel coat površine
  6. brza i jednostavna primjena, nema potrebe za stručnom pomoći
  7. jednostavno održavanje vozila uz smanjenu potrošnju vode i kemikalija

2. SpeedGuard 12M 750 ml – premaz pruža dugotrajnu (6 mjeseci) hidrofobnu zaštitu koja odbija vodu, prljavštinu i onečišćenja te pruža UV zaštitu površine.

Karakteristike proizvoda:

  • sprječava koroziju
  • UV zaštita
  • sprječava oksidaciju površine
  • odbija prljavštinu i vodu – ekstremna hidrofobna svojstva
  • može se nanositi na boje, staklo, plastiku i gel coat površine
  • brza i jednostavna primjena, nema potrebe za stručnom pomoći
  • jednostavno održavanje vozila uz smanjenu potrošnju vode i kemikalija.

3. ToughGuard 250 ml Premium coating – premium zaštitni premaz posebno je namijenjen za kampere i plovila, međutim, može se nanositi i na druga vozila. Pruža zaštitu od UV zračenja, vremenskih utjecaja, sprječava nakupljanje i primanje prljavštine, olakšava čišćenje laka te pruža dugotrajnu zaštitu do 5 godina. Ne sadrži teflon ni silikon već je mješavina 17 prirodnih minerala i neorganskih poliuretana koji se stapaju s lakom i tvore iznimno tvrdi i sjajni film.

TOUGHGUARD premium zaštitni premaz štiti lak i produžuje mu vijek trajanja, pruža vodootporna svojstva, otežava zaprljanja nakon nanošenja premaza, olakšava pranje i čišćenje i pritom smanjuje upotrebu vode i nepotrebnih kemikalija.

Nanošenje premaza ne zahtijeva posebne pripreme, određene uvjete (temperatura ili vlaga) niti posebne alate. Iznimno lako i jednostavno na kamper, plovilo ili drugo vozilo možete nanijeti dugotrajnu zaštitu koja traje 5 godina. Time štedite i vaše vrijeme i novac.

TOUGHGUARD – ZAŠTITA KOJA TRAJE

Primjenom TOUGHGUARD zaštitnih premaza na automobilu, plovilima, kamperima, kamionima ili letjelicama dobivate dugotrajnu i otpornu zaštitu tijekom cijele godine, po svim uvjetima. Dugi vijek trajanja, lako nanošenje i uštede vremena, novca i resursa benefiti su koje vam TOUGHGUARD donosi. Isprobajte ih već danas i opremite se najboljim zaštitnim premazima do sad.

Prati nas:

Postovi