Savjeti za čišćenje

objavljeno
Kategorije: Savjeti za čišćenje

KAKO ČISTITI KAO PROFESIONALAC?

Nitko ne voli trošiti previše slobodnog vremena na čišćenje kućanstva. Ali što se mora nije teško, a i rezultat tog čišćenja čini nas ponosnim na obavljeni posao. Sjajno.hr vam želi pomoći kako to čišćenje odraditi poput profesionalca s 3 kratka savjeta. Pa krenimo.

 

1.Čišćenje uvijek trebamo početi od vrha prostorije prema podu i s lijeve strane na desno.

Iza ovog savjeta stoji vrlo jednostavna logika. Sva prljavština uvijek pada prema podu. Ako smo prvo očistili pod naše kuhinje, nakon čišćenja primjerice gornjih kuhinjskih elemenata sredstvom  CLINEX Table postoji velika šansa da otopljena masnoća padne na upravo očišćeni pod.  Zato krenimo od vrha i s lijeva na desno kako ne bismo preskočili neku od površina koja zahtjeva malo sjaja. 

2. Vrijeme djelovanja.

Većina velikih čišćenja kućanstva se odvija u nekom kratkom trenutku slobodnog vremena koje imamo za sebe, prije blagdana, dolazaka gostiju… Naravno da nam je bitno to čišćenje odraditi što je brže moguće. Oboružali smo se sredstvom koje smo vidjeli na televizijskoj reklami, a tamo to zbilja djeluje u sekundi. Jednostavno nanesete sredstvo lijevom rukom i u drugom trenu brišete desnom  rukom i nečistoće su nestale. Nažalost to je kao bajka, sva sredstva na tržištu traže svoje vrijeme za djelovanje. Prilikom čišćenja kuhinjske nape od masnoće. Sredstvo Clinex Fast Gast potrebno je dobro protresti , potom špricanjem nanijeti na površinu i pričekati 1 minutu kako bi sredstvo otopilo masnoću. Sva sredstva imaju uputstva za uporabu i čitanjem istih te pravilnim rukovanjem skratit ćete vrijeme čišćenja. Sjajno, zar ne?

3. Brisanje površina u smjeru slova S.

Naravno, ponovno ću spomenuti tv reklame za sredstva za čišćenje. Na većini tih reklama površina se briše kružnim pokretima, pogrešno. Kružnim pokretom na upravo očišćenu površinu vraćamo nečistoću i to radimo u krug. Znači trošimo puno energije i za sobom ostavljamo crte i tragove čišćenja te to od nas zahtjeva sve više pokreta kao bi površinu ostavili čistom. Čišćenjem u smjeru slova S, površinu čistimo od udaljenije strane i krećemo s desna na lijevo. Baš kao da krpom radimo slovo S na namještaju, frižideru, podu i ostalim površinama koje je potrebno prebrisati. Na taj način sva nečistoća koju krpa skuplja ostaje s jedne strane i ne vraća se na već očišćeni dio površine. Tragovi čišćenja su nestali već prvi prelaskom preko površine i ne trošimo toliko energije kao kod kružnih pokreta.

 

Pratite nas i uskoro vam donosimo još jednostavnih savjeta kako sjajno čistiti.