Olakšajte si pranje prozora

objavljeno
Kategorije: Savjeti za čišćenje

 

SJAJNI PROZORI UZ SJAJNO.HR

Jeste li se ikad zapitali zašto netko uspije oprati prozore toliko dobro da niste sigurni da li su otvoreni ili zatvoreni?
Sjajno.hr će vas uputiti u tajnu pranja prozora jednostavnim savjetima, kako ne bi potrošili previše svog dragocjenog vremena.

 
 
Kada je najbolje vrijeme za pranje prozora?

Sunčano vrijeme, kako svi mislimo, zapravo nije dobro vrijeme za pranje prozora jer prebrzo suši sredstva na prozoru i često ostaju mrlje. Zato za pranje vaših prozora odaberite suho vrijeme, tmuran dan ili pričekajte zalazak sunca.

Prije pranja stakla…

Prije nego krenete s pranjem prozora točnije stakla na vašem prozoru, prebrišite okno prozora. Taj dio je uvijek prljav, pogotovo s vanjske strane, a s unutarnje često prašnjav. Tu prljavštinu možete ukloniti vodom. U slučaju da želite i prozore prebrisati vodom prije pranja sredstvima za čišćenje stakla, savjetujemo vam upotrebu destilirane vode jer je voda iz slavine često puna kamenca, a kamenac ostavlja bijele tragove na staklenim površinama.
U slučaju da vam treba neko jače sredstvo za čišćenje, možete odabrati sredstvo ovisno o materijalu vašeg prozora.

S čime je najbolje oprati stakla?

Da li ćete koristiti krpu, ubrus ili novine za pranje stakla vaš je osobni izbor, ništa od toga nije bolje ili lošije, ali ono što ćemo vam mi savjetovati je krpa od mikrofibre koju ljudi često zovu i čarobna krpa (s razlogom). Ona brzo upija višak tekućine, polira staklo i ne ostavlja sitne dlačice na staklenim površinama.

Krenimo na pranje…

Staklo poprskajte proizvodom za čišćenje stakla.

Savjetujemo vam profesionalne proizvode, jer s njima dobivate puno bolje rezultate čišćenja, nečistoće se brže tope i ostavljaju sjaj koji kod komercijalnih proizvoda ne možete očekivati. Clinex, Kleen ili M8 su profesionalna sredstva, koja se upotrebljavaju u puno manjim količinama od komercijalnih, koja kupujete u trgovinama, a imaju puno bolje rezultate.

Nakon što ste poprskali prozor sredstvom Clinex Glass ostavite ga da malo djeluje i prebrišite krpom od mikrofibre.

Na kraju se samo malo odmaknite i divite vašim sjajnim prozorima!

 

Pratite nas i uskoro vam donosimo još jednostavnih savjeta kako sjajno čistiti.