Za ugodnu vožnju u čistom autu

objavljeno
Kategorije: Savjeti za čišćenje


Kako bez napora i puno novaca očistiti unutrašnjost vozila?

U autu često prevozimo razne stvari, kućne ljubimce, nestašne prijatelje, djecu… Takve svakodnevne situacije često rezultiraju prljavim sjedalima i ostalim dijelovima vozila koji su lako dostupni prljavim rukama i cipelama. Još sve dodatno može zaprljati i loše kišno vrijeme. Tada možemo auto odvesti kod profesionalaca, ali znamo da to ipak nije rješenje za svaki tjedan.
Ponudit ćemo vam nekoliko proizvoda s kojima možete očistiti unutrašnjost vozila bez previše napora i uživati u vožnji!

 
 
Za početak, imamo rješenja za vaša sjedala, bilo da su od tkanine ili kože…

Za sjedala presvučena tkaninom, kao i za ostale dijelove presvučene tkaninom u vašem automobilu možete isprobati AREXONS čistač za sjedala. Dovoljno je poprskati sredstvom prljavu tkaninu, nakon toga površinu tretirati posebnom četkom za tkaninu ili prvom čistom krpom koja vam dođe pod ruku. Pričekajte kratko vrijeme da se tkanina osuši i odmah ćete primijetiti sjajne rezultate.

Za kožom presvučena sjedala nudimo SONAX extreme pjenu za kožu. Pjenu nanesite direktno na sjedala, zatim je s čistom krpom ravnomjerno utrljajte i pričekate 3-5 min. Nakon toga tretirano područje prebrišite suhom čistom krpom i tako uklonite višak prljavštine. Vaša kožom presvučena sjedala će dobiti poseban sjaj. Sjajno, zar ne?

Budući da koža zahtjeva dodatnu njegu i redovito održavanje, SONAX je razvio poseban losion za njegu kože. Nanesite ga na krpu te ga utrljajte na sjedala. Na kraju s čistom suhom krpom prebrišite sjedala. Isplatit će se jer nakon toga vaša sjedala će biti obnovljena i to nećete primijetiti samo vi. Vidjet će to i vaši nestašni prijatelji, koji će možda nakon toga biti pažljiviji u vašem automobilu.

Spomenuli smo posebnu SONAX četku za tkanine koja je ergonomska i pogodna za suho i mokro čišćenje tekstila, te za temeljito i nježno čišćenje glatkih kožnih površina. Idealna je za uporabu u kombinaciji s proizvodima za njegu tekstila i kože.

A što je s plastičnim dijelovima automobila?

Sada kad su sjedala vašeg automobila čista i ugodno mirišu, potrebno je još samo malo posla kako bi mogli reći da smo gotovi s čišćenjem unutrašnjosti. Tu su i plastični dijelovi s kojih je dobro barem ponekad očistiti prašinu i dati im sjaj. SONAX extreme čistač unutrašnjosti je sredstvo posebno razvijeno za higijensku čistoću vašeg automobila. Sadrži formulu koja pruža intenzivnu higijenu. Mrlje uklanja nježno, ali učinkovito. Vrlo lako možete ukloniti neugodne mirise. Ugrađeni neutralizator mirisa istodobno uklanja dim cigarete, životinja i druge neugodne mirise te pri tome ostavlja čistu svježinu u vašem automobilu.

Dakle, sve što je potrebno za čišćenje unutrašnjost vašeg automobila i ujedno ga osvježili ugodnim mirisima je upotreba ovih sredstava, te naravno malo vremena i truda.

Isplatit će se na kraju…

Ne želite stati na čišćenju unutrašnjosti?

 

Sad još za one kojima je čišćenje baš krenulo i možda ne bi htjeli stati na čišćenju unutrašnjosti. Nadamo se da ima i takvih 😉 ili možda za one koje su preskočili unutrašnjost, pa bi radije svoj automobil sredili izvana.

Možemo vam dati nekoliko savjeta kako bi farovi vašeg automobila ponovno bili kao novi ili kako kotačima dati novi sjaj.

 

Počnimo najprije s poliranjem žutih farova…

Znamo da utjecaj vremena ostavlja tragove na svemu pa tako i na svijetlima automobila. S vremenom se na farove navuče žutilo zbog kojeg automobil djeluje puno starije. Nije lijepo ni voziti noću s takvim farovima jer ne bacaju na cestu onu istu jačinu svijetla kao prije. Ako se odlučite sami ispolirati žute i matirane farove, trebat ćete izdvojiti malo vremena i biti uporni dok ne postignete željeni efekt sjaja i prozirnosti farova. SONAX nudi set za poliranje farova. Nakon tretmana s ovim setom izgled farova vašeg automobila će se vratiti u prvobitno stanje te će izgledati sjajno. Set se može iskoristiti za dva nanošenja na dva prednja svijetla. Za pravilno korištenje pogledajte video uz proizvod na sjajno.hr 

I za kraj čišćenje tvrdokorne prljavštine na vašim kotačima…

Često na kotačima ostaju crni tragovi od kočenja, kao i od raznih vremenskih uvjeta. Tad više ne izgledaju lijepo, a običnim pranjem ne možemo ukloniti nastale naslage. AREXONS čistač kotača je posebno namijenjen za učinkovito čišćenje. Taj proizvod je namijenjen za čišćenje svih vrsta aluminijskih naplataka, a također će jednako dobro očistiti i ukrasne poklopce (ratkape). Tretirane površine ostavlja sjajnim. Ima snažan učinak, ali ne sadrži kiseline i kompatibilan je s gumom, bojom i plastikom pa ne morate brinuti da ćete oštetiti te materijale.


Jednostavan je za upotrebu… poprskajte naplatke i ostavite da tekućina počne djelovati na prljavštinu. Nakon kratkog vremena isperite sredstvo čistom vodom. Kotači će dobiti novi sjaj i vaš automobil će biti puno ljepši.

Pratite nas i uskoro vam donosimo još jednostavnih savjeta kako sjajno čistiti.