Uklanjanje insekata s automobila tijekom ljetnih mjeseci

Nitko ne voli branik ili vjetrobransko staklo prekriveno mrtvim insektima, ali jesi li znao da oni mogu oštetiti lak tvog automobila? U ovom blogu ćemo te provesti kroz način uklanjanja insekata s automobila kako bi spriječio štetu i održao svoj automobil u najboljem stanju.

Kako ukloniti insekte s automobila bez oštećenja

Prije svega, temeljito operi automobil. Kantu, krpu, omiljenu aktivnu pjenu ili šampon u ruke i na posao. Iako to neće ukloniti sve, pomoći će u uklanjanju većine insekata.

Možda će ti biti primamljivo pokušati izribati preostale ostatke rukavicom za pranje, četkom ili drugim alatom za čišćenje automobila, ali to može učiniti više štete nego koristi. Iako time možeš ukloniti insekte, također postoji mogućnost da oštetiš lak.

Budući da su ostaci insekata kiseli, standardni čistači s uravnoteženim pH vrijednostima teško će u potpunosti ukloniti ostatke kukaca, stoga je potreban ciljani proizvod za čišćenje kako bi ih uklonio bez oštećenja i napora.

Sredstva za uklanjanje insekata su izvrsno rješenje i sadrže aktivne sastojke dizajnirane za uklanjanje tvrdokornih ostataka insekata bez oštećenja. Turtle Wax Bug & Tar Remove, Sonax InsektenStar, K2 Nuta Anti Insect ili Mafra Insect Killer su odlične opcije!

Turtle Wax Insect Remover se nanosi kao tekućina, a zatim se suši u gel kako bi ga mogao precizno nanijeti bez kapanja ili razmazivanja, dok se ( dodaj drugi proizvod ) može koristiti i na motociklima, kombijima, brodovima i karavanima.

Kako ukloniti kukce s vjetrobranskog stakla

Ostaci insekata često se nalaze i na vjetrobranu, čineći tvoj automobil prljavim i smanjujući vidljivost. Osim toga, pokušaj korištenja brisača za čišćenje često rezultira neurednim mrljama na staklu.

Opet, prvo temeljito operi automobil šamponom ili aktivnom pjenom jer će to ukloniti većinu nečistoća, posebno sa stakla. Zatim nanesi  čistač za insekte koji je prikladan za staklo.

Ne možeš  učiniti mnogo da spriječiš udarce insekata u automobil, posebno u toplim mjesecima. Međutim, postoji nekoliko načina kako smanjiti utjecaj insekata i olakšati proces čišćenja.

Nanošenje voska na automobil olakšava uklanjanje kukaca jer ostavlja sloj zaštite između laka i prljavštine kako bi se spriječilo spajanje s bojom. Dodavanje zaštitnog voska, keramike ili sloja brtvila ne samo da održava tvoj automobil sjajnim i čistim, već također olakšava buduće čišćenje.

To je naš vodič za uklanjanje ostataka kukaca i insekata s automobila. NE zaboravi koristiti ciljana sredstva za čišćenje umjesto sile i ukloni bilo kakve ljepljive ostatke čim ih uočiš!

Prati nas:

Postovi