Održavanje i njega kože u automobilu

objavljeno
Kategorije: Savjeti za čišćenje

Kožna sjedala u automobilu čest su izbor kupaca. Kožna unutrašnjost automobila podiže automobil vizualno, čineći ga atraktivnijim i luksuznijim. Iako je koža manje zahtjevna i lakša za održavanje, nemar i nedovoljno brige oko čišćenja i njege može dovesti do pucanja kože, a u tom slučaju postoje samo dvije opcije – popravak ili tapeciranje. 

Većina ljudi smatra da je kožu teško održavati, međutim, uz kvalitetne proizvode, njega kože i njezino održavanje pretvorit će se u nešto u čemu ćete uživati. U nastavku vam donosimo kratke upute kako ispravno i temeljito brinuti o koži u automobil.

PRIBOR I OPREMA

Prvo što je potrebno su proizvodi i pomagala za njegu i čišćenje kože. Tu ubrajamo proizvode za čišćenje kože, proizvode za njegu kože, aplikatore, krpe od mikrofibre i četku. 

PRIPREMA KOŽE 

Za početak, osigurajte hlad automobilu. Izbjegavajte čišćenje vruće kože jer se sredstva nikako ne preporučuju koristiti na vrućim površinama. Ostavite automobil u hladu barem 20-tak minuta. Nakon toga, prionite na akciju!

ČIŠĆENJE KOŽE

Vizualno provjerite kožu i ocijenite stupanj zaprljanja i utvrdite eventualna oštećenja. Na aplikator ili krpu od mikrofibre nanesite sredstvo za čišćenje kože i laganim pokretima očistite površinu. Razlika je obično vidljiva pri prvom prolasku krpom, ne možete ponoviti i nekoliko puta po potrebi. Ukoliko primijetite da je poneka mrlja ostala, nanesite sredstvo na četku i kružnim pokretima pokušajte očistiti površinu. Nakon što ste očistili cijelu površinu, temeljito je prebrišite čistom, suhom krpom od mikrofibre.

ZAŠTITA KOŽE

Nakon temeljito očišćene kože, vrijeme je za drugi korak – zaštitu i njegu kože. Uzmite sredstvo za zaštitu i njegu kože, nanesite ga na aplikator ili čistu krpu od mikrofibre i nježnim pokretima premažite površinu. Ostavite sredstvo da djeluje i da se upije desetak minuta, nakon čega sjedala prebrišite čistom krpom od mikrofibre. I to je to! Uspješno ste očistili i zaštitili sjedala, a ujedno ste nanošenjem sredstva za zaštitu i njegu stvorili hifrofobni sloj koji sprječava zaprljanja i prolazak vlage kroz kožu. 

Redovitim ponavljanjem ovog postupka osigurat ćete dugotrajnost kože i sačuvati je. 

Proizvode i opremu za čišćenje i njegu kože poznatih brendova provjerite na www.sjajno.hr