Čišćenje automobila nakon zimske sezone

objavljeno
Kategorije: Savjeti za čišćenje

Zimski uvjeti mogu ostaviti tragove na vašem vozilu, od soli na cestama do hladnog vremena koje može oštetiti boju i lak. Evo nekoliko stručnih savjeta za čišćenje vašeg automobila nakon zimske sezone:

Temeljito pranje automobila: počnite s temeljitim pranjem automobila kako biste uklonili sol, blato, masnoće i ostalu prljavštinu koja se nakupila tijekom zimske vožnje. Koristite visokokvalitetno sredstvo za pranje kako biste sačuvali boju i lak.

Temeljito pranje podvozja: sol koja se koristi za posipavanje cesta može uzrokovati koroziju na podvozju. Temeljito isperite podvozje vodom i sredstvom kako biste uklonili sve soli i nečistoće.

Fokus na kotačima: očistite kotače (gume i naplatke) od ostataka soli i prljavštine pomoću kvalietne autokozmetike. Korištenje posebnih četki za kotače i sredstava za pranje i zaštitu pomoći će očuvati njihov izgled.

Obavite pranje automobila: izbjegavajte pranje automobila na izravnom suncu. Topla površina može brže isušiti deterdžente i ostaviti mrlje.

Briga o staklima: zimske padaline mogu ostaviti mrlje na staklima. Intenzivno magljenje stakla s unutarnje strane često je posljedica masnoće na staklima. Za kvalitetno pranje stakala i izvrsnu vidljivost koristite provjereno sredstvo za pranje stakala ili otopinu octa i vode za uklanjanje mrlja.

Kvalitetno sušenje: nakon pranja automobila, koristite ručnike od mikrofibre za sušenje vozila kako biste spriječili mrlje na boji. Posebno obratite pažnju na brtve vrata i prozore.

Zaštita voskom: nakon temeljitog pranja automobila, nanesite kvalitetan vosak kako biste pružili dugotrajnu zaštitu laku od sunca, insekata i drugih elemenata.

Očistite unutrašnjost: očistite unutrašnjost vozila, uključujući tepihe, sjedala, presvlake i panele. Usisivačem uklonite ostatke soli dobro provjetrite i osušite zaostalu vlagu. Preporučamo vam kvalitetna sredstva za čišćenje tkanina, čišćenje i njegu kože i plastike iz našg asortimana autokozmetike i potrpština za detailing.

Proaktivno održavanje boje: koristite sredstva za održavanje boje i laka kako biste spriječili oštećenja i oksidaciju. Redovito nanosite sredstva koja će produžiti svježinu boje.

Kontrola guma: provjerite tlak u gumama i, po potrebi, napumpajte ih. Ovo će poboljšati učinkovitost goriva i produžiti život guma.

Pravilno čišćenje automobila i održavanje nakon zimske sezone ne samo da poboljsšava njegov izgled, već i štiti od potencijalnih šteta uzrokovanih zimskim uvjetima.

Veliki izbor autokozmetike, sredstava i opreme za detailing te profesionalnih sredstava za autpraonice potražite na www.sjajno.hr