Kako vosak štiti tvoj automobil?

objavljeno
Kategorije: Savjeti za čišćenje

Estetski luksuz ili nešto zaista potrebno i korisno?

Vjerujemo da bi se od ovog mogla pokrenuti kvalitetna rasprava, međutim, stavit ćemo na stranu jesu li vosak i zaštita voskom zasita potrebni i usredotočiti se na benefite poliranja i zaštite automobila voskom.

Poliranje i zaštita voskom pruža tvom automobilu zaštitu od vremenskih uvjeta i UV zračenja tako što stvara zaštitni sloj na površini laka.

Aplikacija voska može učiniti, pored spomenutih benefita, da automobil izgleda novije, a samim time mu i povećati cijenu prilikom prodaje.

ZAŠTITA OD VODE

Voda je nešto s čime automobili dolaze u kontakt vrlo često, posebice tijekom zimskih i jesenskih dana. Iako na prvi pogled sama voda djeluje bezazleno, može izazvati štetu na boji, poput izblijedjele boje, ili korozije.

 

Na automobilu netretiranom voskom, kapljice vode se šire i tvore neželjeni sloj vode koji se “drži” za lak i može uzrokovati oštećenja. Međutim, kada naneseš vosak koji si kupio na Sjajno.hr, voda se skuplja u kaplice i sprječava nastanak štete zbog svojih vodoodbojnih svojstava, što znači da odbija vodu i vlagu s laka.

ZAŠTITA OD SUNCA

Automobili se nose sa UV zrakama svakog dana. Baš poput vode, sunčeve zrake mogu uzrokovati blijeđenje boje i smanjenje zasićenosti boje zahvaljujući prirodnim uljima u tvarima za sprečavanje UV zračenja poput voska za automobile koji imaju reflektirajuća svojstva jer stvaraju sjajne površine. 

Posjeti na na www.sjajno.hr i provjeri široki asortiman proizvoda, pribora i opreme za detailing, autokozmetike i profesionalnih sredstava za autopraonice

Prati nas na Facebook-u: https://www.facebook.com/Sjajno.hr